සිරුරට ඉතාම හිතකර ඖෂධයක් වූ කෝමාරිකා ආහාරය සඳහා යොදා ගන්නා බව නොරහසකි. කෝමාරිකා මගින් රසවත් වෑංජනයක් පමණක් නොව රසවත් පානයක් ද භාවිතා කළ හැකියි ඖෂධීය ගුණයෙන් ද ඉහළ මෙම කෝමාරිකා පානය සාදාගන්නා ආකාරය අප අද ඔබට පවසන්නයි යන්නේ..
+ තරමක ලොකු කෝමාරිකා පිති දෙකක්
+ වතුර වීදුරුවක්
+ ලෙමන් යුෂ
+ වතුර වීදුරුවක්
+ ලෙමන් යුෂ
මුලින්ම කෝමාරිකා පිති දෙක සෝදා පිරිසිදු කරගන්න. පසුව එහි දෙපස දාරා පිහියකින් කපා ඉවත් කරන්න. දැන් එය සමාන කර කොටස් වලට කපා වතුර බඳුනක දමා පැය භාගයක් පමණ තබන්න. ටික වේලාවක් යන විට කෝමාරිකා ඇති තිත්ත වතුර බඳුන අවපැහැ වේ. පසුව එම කෝමාරිකා අවපැහැ වූ බඳුනෙන් ඉවත් කර නැවත වතුරෙන් සෝදා හරින්න. පසුව පිහියකින් දෙපැත්තේ ඇති පොත්ත ඉවත් කර කුඩා මාංශමය කැබිලි වෙන්කරන්න. පසුව ඊට වතුර මේස හැඳි දෙකක් පමණ එක් කර බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න.
පසුව මෙයට වතුර හා දෙහි යුෂ එකතු කර අවශ්ය නම් සීනි ස්වල්පයක් ද දමා රසවත් පානයක් ලෙස සකසා දීමට එක් කරගත හැකියි.
සීනි නොදා පානය කිරීමද ඉතා ගුණදායකයි. විශේෂයෙන්ම සතියකට දින දෙකක්වත් මෙම පානය බීම සුදුසුයි. නමුත් පමණ ඉක්මවා පානය නොකිරීමට වගබලා ගත යුතුයි..
සීනි නොදා පානය කිරීමද ඉතා ගුණදායකයි. විශේෂයෙන්ම සතියකට දින දෙකක්වත් මෙම පානය බීම සුදුසුයි. නමුත් පමණ ඉක්මවා පානය නොකිරීමට වගබලා ගත යුතුයි..
☘️ මෙම ඖෂධීය කෝමාරිකා පානය භාවිතා කිරීම තුලින් #වැළදෙන_රෝග_බොහොමයකින්_ආරක්ෂා_වීමට_උදව්වේ.
☘️ බහුතරයක් දෙනා පීඩා විඳින #අම්ලපිත්තය හෙවත් ගැස්ට්රයිටීස් රෝගයට ඉතා ගුණදායක පානයක් වන මෙය ශරීරයේ ඇති දැවිලි ගතිය නිවා දමයි.
☘️ තවද #පිළිකා නාශකයක් ලෙස මේ වන විට සොයාගෙන ඇති බව විශේෂත්වයක්.
☘️ විටමින් A, C, D හා E ෆෝලික්, කොපර්මැග්නීසියම්, කැල්සියම්, පොටෑසියම් සින්ක්, යකඩ සංඝටක අන්තර්ගත නිසා ඌනතා මගහැර නිරෝගීභාවය ඇති කරයි.
☘️ ප්රෝටීන් බහුල ඖෂධීය ශාකයක් වන කෝමාරිකා පානයෙන් ප්රෝටින් ඌණතාවය මඟ හරවා ගත හැක.
☘️ ☘️ ☘️ ☘️ ☘️ ☘️ ☘️ ☘️ ☘️ ☘️ ☘️ ☘️
No comments:
Post a Comment